Wilson X Connected er smart og måler din skudstatistik

Wilson X Connected er smart og måler din skudstatistik

Er du vild med basketball, tal og skudstatistikker, så er Wilson X Connected en basketball bold for dig. Wilson har samarbejdet med det finske firma SportIQ, om at lave en smart basketball bold, som via en app på din smartphone kan måle din skudstatistik og hjælpe dig til at forbedre din skudteknik.

Smart basketball bold med bluetooth

Ved første øjekast ligner Wilson X Connected en hver anden basketball bold. Det har helt sikkert også været et af succeskriterierne for Wilson og SportIQ, at skabe en basketball bold, som ser professionel ud og er af høj kvalitet. Forskellen på Wilson X Connected og andre basketball bolde ser du først, når dit blik fanger bluetooth logoet ved boldens nåleventil. Hvorfor nu indbygget bluetooth i en basketball bold?

Wilson X app måler din skudstatistik

Basketball boldens indbyggede bluetooth funktion gør det muligt, at du kan forbinde bolden trådløst til din smartphone. Det er smart, men det bliver først rigtig smart, når du downloader Wilsons app til din smartphone. Med din smartphone ved hånden og Wilsons app kørende, kan du begynde at måle din præstation ved forskellige skudøvelser. Når skudtræningen er afsluttet kan du på din smartphone se din skudstatistik og finde ud af, hvor mange af 3-points skuddene du har scoret på, hvor på banen du scorer mest fra m.m.

Du får altså feedback med det samme om, hvor der er plads til forbedring af din skudteknik. Har du din smartphone i lommen og et sæt høretelefoner i ørerne under træning, kan du samtidig få peptalk undervejs, tilskuerlyd m.m. Det er med til at gøre det til en mere intens oplevelse, når du står på basketball banen og øver skud.

Kom nemt i gang med Wilson X Connected

Basketball bolden er lavet i mikrofiber kompositlæder, som er slidstærkt. Du kan derfor spille med bolden både indendørs og udendørs. Det er rigtig fedt, da det betyder, at du både kan have bolden med i sportshallen eller i skolegården. Wilson gør meget ud af at nævne, at det er nemt at komme i gang med at træne med Wilson X Connected. Du har faktisk kun brug for 3 ting ud over selve basketball bolden.

  1. En iPhone eller en smartphone med Android styresystem.
  2. Wilson X app (tilgængelig tidligst september 2015).
  3. En basketball kurv med net.

I forhold til basketball kurvens højde er det vigtigt at understrege, at bolden fungerer bedst med en basketball kurv der lever op til det internationale basketballforbund FIBAs regler. Ringens øverste kant på basketball kurven skal sidde 3,05 meter over jorden, for ellers kan det medføre upræcise målinger.

En smart basketball bold koster

Wilson er ikke det første sportsfirma, der har lavet en smart basketball bold med bluetooth. 94Fifty var de første, der lavede en basketball bold der kan måle din præstation på banen. Kan Wilson indhente 94Fiftys forspring på markedet for basketball bolde? Det må tiden vise.

Wilson sælger bolden i boldstørrelse 6 og 7. Bolden kan lige nu forudbestilles på Wilsons hjemmeside og er du blandt de 300 første, som bestiller bolden, så er du heldig at få en smart Wilson basketball taske med i købet.

Nu kommer vi så til det, hvad koster den smarte basketball bold? Bolden koster $199,99, hvilket i danske kroner er lidt over kr. 1.300. Det er mange penge, men elsker du basketball og skudstatistikker, så vil du helt sikkert få meget sjov med Wilson X Connected. Det er dog ikke et must for at komme i gang med at spille basketball, der kan du købe billigere basketball bolde uden bluetooth.

Køb Wilson X Connected her

Jeg hedder Morten Ruus og er skribent på basketball websitet altombasketball.dk og kunst websitet kamillaruus.dk. Jeg er meget interesseret i sport, kunst og webdesign. Derudover er jeg far til 3 drenge og er med på sidelinjen, når min søn Johan spiller basketball i Allerød Basketball Klub.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*