Top 5 populære Nike basketball sko til mænd

Top 5 populære Nike basketball sko til mænd

Basketsæsonen er skudt i gang herhjemme og det emmer igen af liv i de danske sportshaller rundt omkring i landet. Derfor har vi lavet en top 5 liste med Nike basketball sko til mænd, hvis du skulle blive fristet til at købe nye basketsko. Få overblikket nedenfor!

Men du tænker sikkert:

”Hvordan vælger jeg de rigtige basketball sko?”

Derfor giver jeg dig 3 tips til, hvordan du kan finde den rigtige sko, som matcher din spillestil:

  1. Find målebåndet frem og mål din fods længde.
  2. Hvordan spiller du på banen? Offensiv eller defensiv? Overvej skridsikkerhed, støtte og bevægelighed, når du vælger sko.
  3. Low (lav), Mid (mellemhøj) eller High (høj) top basketsko. Ankelhøjde betyder meget alt efter din plads og spillestil på banen. Low og mid top sko er f.eks. bedst hvis du er en hurtig og bevægelig spiller.

Du kan i øvrigt læse en mere udførlig gennemgang af valg af basketsko på vores blog under basketball sko.

Men nu til det spændende, hvilke 5 Nike basketball sko har vi udvalgt?

Hvordan er basketball skoene blevet udvalgt?

Johan og jeg har tjekket ud, hvad der er bestsellere på diverse webshops, som sælger basketball sko herunder footlocker.com, eastbay.com m.fl. Det har vi krydret med at finde ud af, hvad andre siger om skoene i anmeldelser, men også i høj grad, hvilke sko Johan synes bedst om.

Lad os starte med den første basketball sko som er:

Nike Kyrie 2 (vores førstevalg)

Basketball sko Nike Kyrie 2

Nike Kyrie 2 (kilde: Nike.dk)

Kyrie Irving har netop været med til at vinde OL guld for USA. Han er kendt i NBA som en fantastisk point guard for Cleveland Cavaliers, men han er forholdsvis ukendt indenfor basketsko. Således er Nike Kyrie 2 kun hans anden signatur sko, men den er til gengæld anderledes. Den afrundede midtersål/ydersål gør skoen unik, men er det en god Nike basketball sko til mænd?

Teknologi:

Skoen er bygget op omkring Nike Zoom Air teknologien, som dog kun er tilstede i hælområdet. I resten af skoen er der ingen stødabsorbering, men på trods af det, så føler du dig godt tilpas i skoen.

Overdelen på skoen er bygget op omkring Nike teknologien Fuse, som giver åndbarhed, robusthed og ikke mindst støtte til foden. Du føler virkelig, at du står fast i skoene og ikke skrider ud.

Performance:

Fuse teknologien gør skoen en smule stiv i det, derfor vil du ikke føle dig tilpas i skoen fra dag 1, du skal arbejde med skoen, så den bliver mere smidig.

Skoen er lavet til bevægelige og hurtige spillere som Kyrie Irving, hvilket er forklaringen på den manglende stødabsorbering. Hvis du er en stor fysisk spiller, så vælg Nike Zoom Lebron Soldier i stedet for.

Nu kommer vi til det spændende ved Kyrie 2 nemlig skridsikkerheden. Den er noget nær perfekt. Mønstret i sålen gør, at du står rigtig godt fast og kan lave hurtige vendinger.

Vurdering:

Nike Kyrie 2 fås i farven sort og koster 980 kr. (vejledende pris). Benyt Nike ID hvis du vil skabe din egen version, men husk at det koster ekstra. 127 brugere på Nikes webshop har givet skoen 4,5 point, så spiller du point guard kommer du ikke uden om denne sko.

Køb Nike Kyrie 2 i Nikes webshop

Nike Kobe 11 Elite

Basketsko Kobe XI Elite

Nike Kobe XI Elite fra Nike (kilde: Nike.dk)

2015/16 sæsonen var Kobe Bryants farvel til basketballscenen, men han er stadig et kæmpe brand for Nike. Nike bliver ved med at lave sko med hans signatur og en af de nye modeller er Nike Kobe 11 Elite. Johan har spillet i den tidligere model Kobe X. Den model var Johan meget tilfreds med, derfor skal den nye udgave med på listen.

Teknologi:

Nike har kombineret to teknologier for at opnå maksimal skridsikkerhed. Midtersålen, som er det lag der ligger mellem den nederste sål og selve basketball skoen, er baseret på en Lunarlon sål i fuldlængde. Derudover er der indbygget Zoom Air i hælen.

Overdelsmaterialet er den såkaldte Flyknit teknologi, som giver en ultralet, åndbar og fri for sømme basketsko. Det fungerer bare optimalt.

Performance:

Skridsikkerhed og stødabsorbering vægter højt hos en basketballspiller. Der er ikke noget værre end at skøjte rundt på banen eller få ømme knæ. Hvordan klarer Nike Kobe 11 sig på basketball banen?

Sålens mønster er en udfordring, da denne kan have en tendens til at opsamle støv på banen og dermed nedsætte skridsikkerheden. Du skal derfor huske, at tørre sålen af en gang imellem, så du får fjernet støv.

Alt i alt får du en kvalitetssko med velafprøvet teknologi indbygget og plads til fødderne.

Vurdering:

Nike Kobe 11 Elite fås i sort og koster 1.500 kr. (vejledende pris). Du har mulighed for at opgradere skoen via Nike ID, hvor du selv kan designe din helt egen udgave. Den regulære model er et godt valg til den mandlige basketballspiller med fart og tempo. 138 af Nikes brugere giver skoen 4,4 point på en skala fra 1 til 5, det må siges at være et kvalitetsstempel.

Køb Nike Kobe 11 Elite i Nikes webshop

Nike Zoom LeBron Soldier 10 SFG

Nike Zoom Lebron Soldier 10

Nike Zoom Lebron Soldier 10 basketsko (kilde: Nike.dk)

En camouflage farvet basketsko uden snørebånd. Nike Zoom Lebron Soldier 10 er sidste nye skud på stammen i Lebron kollektionen fra Nike. Den blev lanceret i forbindelse med NBA finalen i sidste sæson, hvor Cleveland Cavalier som bekendt slog Golden State Warriors.

Men er Nike ikke allerede bagud på point med valgte af farve og manglende snørebånd?

Teknologi:

Skoen har Zoom Air i hæl og forfod en meget velkendt standard indenfor Nike basketball sko. Skoen sidder tæt til foden takket være den populære Nike Flywire teknologi. De to teknologier virker godt på mange Nike basketball sko, men virker de også på Lebron Soldier 10?

Performance:

Før vi bedømmer skoen, så er det vigtigt at forstå, at denne sko ikke er til små og hurtige point guards. Denne sko er bygget til store og fysiske spillere – som f.eks. Lebron James. Bevægeligheden i skoen er ikke den samme som en lav sko. Dette er høj sko som vejer omkring de 425 g.

Du vil helt sikkert føle dig til rette i denne sko, hvis du kæmper med modstanderne under basketballkurven.

Vurdering:

Nike Zoom Lebron Soldier 10 fås i camouflage farve eller hvid/metal sølv og koster 1.150 kr. (vejledende pris). Du kan sætte dit eget præg på skoen via Nike ID. 12 af Nikes brugere giver skoen 4,3 point, så vil du have en anderledes basketball sko med velcro lukning og uden snørebånd, så køb denne.

Køb Nike Zoom Lebron Soldier 10 i Nikes webshop

Nike KD 9

Nike basketball sko Zoom KD 9

Nike Zoom KD 9 (kilde: Nike.dk)

Den længe ventede 9. udgave af Nikes basketball sko fra Kevin Durant er endelig her. Timingen kan ikke være bedre, da Kevin Durant har valgt at søge nye græsgange hos de tidligere NBA mestre fra Golden State Warriors. Mon ikke det vil sætte mere fokus på Nikes Kevin Durant kollektion. Vi har i hvert fald valgt at tage Nike KD 9 med på listen.

Teknologi:

Nike KD er en lav sko med indbygget Nike Zoom Air og Flyknit teknologi. Nike Zoom Air teknologien er anderledes i denne sko. Du har godt nok stødabsorbering i fuld længde, men forfodens Zoom Air teknologi er adskilt fra resten – så altså to dele. Hvoraf den bagerste del er tykkere end i forfoden, hvilket beskytter bedre mod landinger samtidig med, at du hurtigt kan sætte af i løb.

Krydret med Nike Flyknit giver det en let og åndbar sko, som du føler dig rigtig godt tilpas i.

Performance:

Komforten i skoen er fantastisk og nogle brugere siger lige frem, at du ikke behøver at gå en størrelse op, hvis du vælger Nike KD 9. Det vil sige bruger du normalt størrelse 44 i sko, så behøver du ikke at købe størrelse 45. Skoen passer simpelthen perfekt.

Stødabsorberingen er simpelthen fantastisk, den adskilte forfods Zoom Air er unik og giver den helt rette balance mellem spring, landinger og hurtige opløb. Sålens mønster giver dig maksimal skridsikkerhed, men du skal ligesom med Nike Kobe 11 huske at fjerne støv fra sålen en gang imellem.

Vurdering:

Nike KD 9 fås i 3 forskellige farver og koster 1.250 kr. (vejledende pris). Igen vil du have lidt ekstra, så skal du en tur forbi Nike ID og designe din egen sko. 46 brugere på Nikes webshop har givet skoen 4,3 point, hvilket måske er lidt i underkanten. Køb denne sko, hvis du vil have god komfort og sublim stødabsorbering

Køb Nike Zoom KD 9 i Nikes webshop

Nike LeBron XIII Low

Basketballsko Lebron xiii low

Nike Lebron XIII Low (kilde: Nike.dk)

Lebron James er kongen af NBA takket være hans altid fremragende præstationer på banen. I sidste sæson blev det krydret med NBA titlen, og sejren kom først i hus efter 7 nervepirrende kampe. Nu er Nike klar med deres lave version af Lebron XIII. Lad os se hvordan skoen klarer sig?

Teknologi:

Nike Lebron XIII Low er spækket med sko teknologi fra Nike. Skoen består af Zoom Air teknologi, hvor de to stødpuder i forfoden knap kan mærkes.

For at absorbere stød ved landinger, så er der implementeret en 180 Max Air teknologi i hælen.

Nike Flywire teknologien i overdelen gør sit job godt og holder skoen godt på plads uden af det strammer.

I spidsen af skoen har Nike indsat HyperFuse for ekstra åndbarhed.

Hele 4 teknologier i en sko, hvordan mon Nike Lebron XIII Low klarer sig på banen?

Performance:

Hvis du har prøvet Lebron 13 Mid, så havde denne sko problemer med komforten. Lebron 13 Low har nogen af de samme udfordringer med manglende polstring.

Max Air teknologien i hælen er en smule anderledes en Zoom Air, men du kan vænne dig til det. Du har ikke den samme affjedring, men det kan du nemt vænne dig til.

Som med de ørige lave basketball sko, så har denne sko også en tendens til at støv klæber sig fast til sålen. Derfor skal du tørre skoens sål af ofte.

Vurdering:

Nike Lebron XIII Low fås i 2 forskellige farver og koster 1.300 kr. (vejledende pris). Modsat de øvrige sko er der ikke mulighed for præge sin egen sko via Nike ID. 22 brugere på Nikes webshop har givet skoen 4,1 point. Du kommer ikke til at spille som Lebron James med disse sko, men du får en solid basketsko med velafprøvet teknologi.

Køb Nike Lebron XIII Low i Nikes webshop

Savner du et par Nike basketball sko til mænd på listen?

Dette er vores bud på fem gode Nike basketball sko. Vores favorit er Nike Kyrie 2 til mænd. Alle 5 sko er blevet vurderet meget tæt og nogle har flere anmeldelser end andre. Vi håber, at det har hjulpet dig på vej til at vælge de rigtige basketball sko næste gang.

Det er ikke sikkert, at du er enig, så lad os høre hvad du synes om listen.

Skriv en kommentar til os og giv din mening til kende, så svarer vi dig hurtigt tilbage.

Jeg hedder Morten Ruus og er skribent på basketball websitet altombasketball.dk og kunst websitet kamillaruus.dk. Jeg er meget interesseret i sport, kunst og webdesign. Derudover er jeg far til 3 drenge og er med på sidelinjen, når min søn Johan spiller basketball i Allerød Basketball Klub.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*