Tjen penge! Sælg brugte basketsko

Tjen penge! Sælg brugte basketsko

Sælg dine brugte basketsko og tjen penge til nye basketstøvler

Når du spiller basketball og har gjort det i nogle år, så har du en god samling af basketball sko derhjemme. I stedet for at skoene samler støv bagerst i klædeskabet, hvorfor så ikke tjene lidt penge i stedet for at smide dem ud. Sæt dine brugte basketsko til salg og få et tilskud til købe et par nye Nike Kyrie 3 basketball sko.

Du tænker sikkert:

Hvordan sælger jeg mine gamle basketball sko?

Fortvivl ikke. Her får du opskriften på, hvordan du kan opnå succes med at sælge brugte basketsko.

Opskrift: Forberedelse til at sælge dine brugte basketsko

Opskriften på succes når du skal sælge de gamle basketball sko er ret enkel. Det handler om forberedelse.

 1. Få de gamle basketsko til at skinne: Frem med pudsekluden og rengør basketball skoene.
 2. Find kameraet frem: Tag et par knivskarpe fotos af skoene med mobilen eller et kamera.
 3. Led efter skoæsken: Hvis du har gemt den originale skoæske, så er det nu, at du skal finde æsken frem.
 4. Undersøg konkurrencen: Tjek andres annoncer og se hvilken pris de tager for deres udtjente sko.
 5. Skriv en ærlig annoncetekst: Find papir og blyant frem og lav et udkast til en annoncetekst.

Nu følger en uddybende forklaring på ovenstående punkter, så du får klargjort skoene til salg.

Få de brugte basketsko til at skinne

Hvis dine gamle basketsko er beskidte, så er det nu, at du skal finde pudsekluden frem og rengøre skoene. Tænk på hvis du selv skal købe et par brugte Nike Hyperdunk 2015 og der er fedtpletter og støv på skoene, det vil du helt sikkert ikke synes om.

Det handler om, at få basketball skoene til at fremstå så pæne som overhovedet muligt. Der er ikke nogen, som vil købe ting der er beskidte. Det er klart, at sælger du et par nye basketsko, som kun har været brugt få gange, så er der mindre forberedelse med dem.

Husk ikke kun at tørre overfladen på skoen af. Det er ligeså vigtigt at gennemgå ydersålen for ting, som kan have sat sig fast og ikke mindst tjekke snørebåndene for slid. Er snørebåndene slidte så skift dem ud.

Tag knivskarpe fotos af skoene

Det er meget vigtigt, at du tager gode billeder af de ting, som du skal sælge videre. Det gælder uanset, om du skal sælge sko, en kaffemaskine eller mursten. Lad for Guds skyld være med at kopiere et produktbillede fra Adidas hjemmeside. Det er utroværdigt og vil få alarmklokkerne til at ringe hos køber.

Brugte basketsko sælges

Basketball skoene Adidas D-Rose 773 III set fra forskellige vinkler (kilde: altombasketball.dk)

I stedet skal du bruge din mobiltelefon eller et rigtig kamera til at tage billeder af de brugte Nike basketsko. Tag gerne 4-5 billeder af skoene fra forskellige vinkler, så potentielle købere kan danne sig det bedste indtryk af skoene. Husk at fotos bliver bedst, når du tager dem i rigtig dagslys og gerne udenfor.

Du kan se, hvordan vi har taget billeder af et par Adidas D-Rose 773 III fra forskellige vinkler og i dagslys.

Har du gemt skoæsken?

Hvis du har gemt skoæsken, så gemmer den på værdifuld information om de par sko, som du skal i gang med at sælge. Du kan bl.a. finde information om brand navn, model, materiale, farve og størrelse.

Skoæske brugte Nike basketsko

Skoæske fra et par brugte Nike Kobe X basketsko (kilde: altombasketball.dk)

Derudover så sender skoæsken et signal til køber om, at du er typen der passer godt på dine ting, hvis du sælger basketskoene med original emballage. Skoæsken er også god at have, hvis du skal sende de brugte sko med posten.

Undersøg konkurrencen

Inden du sætter noget til salg, så skal du undersøge, hvordan konkurrencen er, så du kan fastsætte en realistisk pris for den brugte vare. Genbrug eller køb og sælg videre er oppe i tiden, så der kan være flere, som har de samme basketstøvler til salg, som du har tænkt dig at sælge.

Du bør derfor tjekke dba.dk, som er Danmark største hjemmeside for salg af brugte genstande. Her kan private sælge deres gamle ting videre.

Brugte basketsko til salg på dba.dk

Brugte basketsko til salg på dba.dk (kilde: altombasketball.dk)

Hvis du søger på f.eks. basketball sko, så finder du hurtigt ud af, at der er flere forskellige mærker og modeller til salg. Prisen kan svinge fra 100-1.200 kr. på brugte basketstøvler.

Find en realistisk pris i forhold til konkurrencen og sæt prisen 10% højere, så har du mulighed for at prutte om prisen med køber.

Skriv en ærlig annoncetekst

Nu er du næsten klar til at sætte de brugte basketball sko til salg. Du mangler kun at skrive en fængende men ærlig annoncetekst. Hvad enten du vælger at sælge skoene online eller offline, så er det en god idé at skrive et par ord ned på papir eller i en note på din mobiltelefonen.

Annoncen du laver skal indeholde information om:

 1. Mærke/Brand: Nike, Adidas eller Under Armour.
 2. Skomodel: Adidas Crazylight Boost Low 2016.
 3. Størrelse: 43 eller 9 (UK).
 4. Materiale: Hvilken basketball sko teknologi er anvendt f.eks. Boost i sålen eller Mesh i overdelen.
 5. Farve: En beskrivelse af farve, print og mønster på skoen.
 6. Øvrige detaljer: Her skal du nævne andre forhold som gør sig gældende og beskrive de brugte skos stand f.eks. hvis der er slidmærker, snørebåndene er slidte etc.

Det er vigtigt, at du er ærlig omkring, hvordan skoene tager sig ud, så køber ikke bliver skuffet.

Husk også at skrive en god fængende overskrift til annoncen, hvor du inkluderer mærke, model, størrelse og varens kategori f.eks. basketsko eller basketball sko.

Men hvor sætter du basketball sko til salg henne?

Sælg brugte basketsko online eller offline?

Nu hvor du har støvet de gamle basketsko af og gjort dem klar til salg, så findes der forskellige muligheder for, hvor du kan sælge de brugte basketsko videre. Der findes efter min mening to forskellige veje at gå, det er offline eller online.

Offline salg af brugte ting

Opslagstavlen i den lokale basketball klub – Tjek om din lokale klub har en opslagstavle og om du må få lov at sætte en annonce op. Du kan nemt sætte annoncen op i Word med et par billeder af skoene og den tekst, som du har forberedt på papir eller mobilen. Husk at notere dit telefonnummer på annoncen, så potentielle købere kan ringe dig op.

Online salg af brugte ting

Dba.dk – På Den Blå Avis kan du finde alt lige fra gryder til brugt elektronik. En rigtig god handelsplads, når du skal sælge brugte sko. Du kan indrykke en annonce via hjemmesiden eller app’en DBA på mobiltelefonen.

Guloggratis.dk – På Gul og Gratis kan du også nemt oprette en annonce for dine brugte basketsko. Det er gratis at indrykke en annonce og fungerer meget lig Den Blå Avis.

Trendsales.dk – På Trendsales er det meget det kvindelige segment som er repræsenteret. Du finder derfor et stort udbud af tasker, smykker, kjoler m.v. Der er dog basketsko til salg på Trendsales, så hvis du er kvindelig basketballspiller og skal sælge dine sko videre, så er dette måske handelspladsen for dig.

Vælg at sælge skoene online

Du rammer helt klart den rigtige målgruppe for køb af basketsko, hvis du vælger, at sætte dine sko til salg på en opslagstavle i basketballklubben. Det er dog efter min mening de færreste, som har tid til at stoppe op og læse på opslagstavlen i klubben.

Derfor vil vi anbefale, at du sælger dine brugte basketsko på dba.dk. Vi har haft god erfaring generelt med at sælge gamle ting på Den Blå Avis, det gælder også Johans basketsko. Du rammer samtidig en bredere målgruppe.

Du skal ikke forvente dig, at du bliver rig af at sælge de udtjente sko på nettet, men kan du tjene 1-300 kr. på salget, så kan det blive et tilskud til et par nye Nike, Adidas eller Under Armour sko.

Tilskud til nye basketball sko

Nu hvor du har solgt de gamle sko, så har du måske 1-300 kr. i lommen som tilskud til et par nye basketball sko. Men hvilke sko skal du vælge? Hvis Johan lige havde solgt et par brugte sko, så ville han vælge et par af følgende basketsko:

Nike Hyperdunk 08

Nike Hyperdunk 08 blev første gang introduceret i forbindelse med OL i Beijing i 2008. Nu er den på gaden igen i forbindelse med det netop overstået OL i Rio og en hyldest til det ikonisk amerikanske basketball landshold fra 2008.

Nike Hyperdunk 08 basketsko

Nike Hyperdunk 08 basketsko (kilde: sportmaster.dk)

Skoen kommer med en let skum midtersål, som giver en god stødabsorbering, så du undgår problemer med ankler og knæ. Der er Nike Tech Ultramesh i overdelen, som gør skoen åndbar. Der er ikke noget værre end sko, du bare sveder og sveder i.

Pris: 1.250 kr.

Køb Nike Hyperdunk 08

Nike Hypershift

Nike Hypershift er Nikes forsøg på at lave en billig basketsko, hvor alle kan være med prismæssigt. Selve skoen koster kun kr. 830, hvilket er billigt for en basketball sko.

Nike Hypershift herre basketsko

Nike Hypershift herre basketsko (kilde: sportmaster.dk)

Den har et flot udseende i sort og hvid, og har indbygget 10 mm Nike Zoom Air enhed i forfoden. Det er ikke meget stødabsorbering, men lad dig ikke narre. Det er faktisk en utrolig god letvægts basketsko i åndbare materialer.

Pris: 830 kr.

Køb Nike Hypershift

Under Armour Clutchfit Drive 3 Low

Under Armour har med Stephen Currys success virkelig fået tag i markedet for sportssko. Før Curry fik sin egen signatursko spillede han rent faktisk i Under Armours Clutchfit Drive skoserie.

Under Armour Clutchfit Drive 3 low basketsko

Under Armour Clutchfit Drive 3 low basketsko (kilde: sportamore.dk)

Nu er UA tilbage med Under Armour Clutchfit Drive 3 i en lav version, som har Charged Cushioning, der absorberer stød og giver dig et boost, når du skal sætte af. En fed sko i en fræk rød farve.

Pris: 1.295 kr.

Køb Under Armour – Clutchfit Drive 3 Low

Adidas D Rose 7

New Yorck Knicks har sikret sig Derrick Rose til den kommende sæson. Derrick Rose har haft et par bløde sæsoner og været skadet, efter han i 2010/11 vandt MPV titlen, som den yngste spiller nogensinde.

Adidas D Rose 7 basketsko

Adidas D Rose 7 basketsko (kilde: sportamore.dk)

Adidas har netop lanceret Adidas D Rose 7, som har Boost teknologi i fuld længde og fleksibel Primeknit i toppen af skoen. En fremragende basketsko f.eks. hvis du spiller guard, da skoen giver dig optimal, skridsikkerhed, stødabsorbering og ankelstøtte.

Pris: 1.295 kr.

Køb Adidas D Rose 7

Hvad er dine erfaringer med at sætte brugte basketsko til salg?

Som du kan læse, så har vi haft gode erfaringer med at sætte sko til salg på Den Blå Avis, men hvad med dig? Har du nogle erfaringer som du vil dele med os, så hører vi gerne fra dig i en kommentar.

Jeg hedder Morten Ruus og er skribent på basketball websitet altombasketball.dk og kunst websitet kamillaruus.dk. Jeg er meget interesseret i sport, kunst og webdesign. Derudover er jeg far til 3 drenge og er med på sidelinjen, når min søn Johan spiller basketball i Allerød Basketball Klub.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*