NBA stjernerne og deres store udstyrsstykke

NBA stjernerne og deres store udstyrsstykke

NBA er et kæmpe marked og et marked i enorm vækst, rent økonomisk. Pengene bliver større og større, og det ses i den grad på kontrakterne. Dette gælder både spillernes personlige kontrakter, som nåede sit hidtil højeste denne sommer, men også de mange forskellige sponsorkontrakter, som hver spiller har.

De 82 kampe i grundspillet plus playoff kampe, de mange NBA nyheder og den megen omtale, gør ligaen uhyre attraktiv for virksomheder og brands. NBA stjernerne er ikoner og har hver deres personlige brand, som virksomheder kan bruge – og det gør de i den grad. I denne artikel vil vi kigge lidt på, hvordan NBA har udviklet sig til et stort udstyrsstykke for spillerne – Fordi udstyr er jo noget vi elsker!

NBA stjernerne og deres signatur sko fra de store brands

Basketball har som mange andre sportsgrene udviklet sig til lidt af et udstyrsstykke. Spillerne bruger i dag en hel del forskelligt slags udstyr, som både skal styrke deres ’performance’, men som i den grad også er med til at forme deres personlige brand. Her er der blandt andet tale sleeves, svedbånd, tights og ikke mindst sko. Netop skoene er blevet et særligt stort fokus i NBA og mange af stjernerne har i dag enten en signatur sko eller en række signatur ’colorways’.

Lebron James er uomtvisteligt ligaens største stjerne og han har haft en signatur sko i mange år. Han er Nike atlet og optræder i sine egne ’Lebron’ sko. Derudover så optrådte Lebron ofte med headband i sine yngre dage, og gør det også fra tid til anden i dag. Af andre nuværende Nike atleter kan man nævne Kevin Durant og hans KD10, Kyrie Irving med Kyrie3, Paul George med PG1.

Adidas er også stærkt repræsenteret i verdens bedste basketball liga. De tyske giganter har blandt andre James Harden, Damian Lillard og Derrick Rose på listen over spillere med signatur sko fra deres brand. Fælles for alle spillere, der har en signatur sko, er naturligvis, at de er (eller har været) store stjerner i NBA. De er på hver sin måde ikoner, som kan bære at have sin ”egen” sko.

Det er også værd at nævne Stephen Curry, der som en af de få, optræder i Under Armor sko. Samarbejdet mellem Curry og UA har netop resulteret i lanceringen af den nye Curry 4, som er blevet taget godt i mod af basketball fans verden over. Derudover, så bærer mange store NBA stjerner sko fra Air Jordan. Af spillere med signatur sko fra Air Jordan kan man nævne Carmelo Anthony (Melo M13), og Chris Paul (CP3.X). Desuden så optræder den nuværende MVP, Russell Westbrook, også i Air Jordan – Dog uden at have sin egen signatur sko (Russ har en signatur sko, men den er mere i ’lifestyle’ kategorien).

Slutteligt kan man nævne mærker som PEAK og ANTA Sports, som er mindre kendte mærker, som faktisk har et par spillere under deres vinger. Her er der tale om spillere som Tony Parker, Klay Thompson, Rajon Rondo og Dwight Howard. Desuden så er man med ankomsten af Lonzo Ball blevet introduceret til det helt nye og lidt kontroversielle brand, BigBallerBrand (BBB), hvor Lonzo har sin egen signatur sko, ZO2.

Legenderne der startede det hele

Der har været spillere før nutidens stjerner, som startede det hele. Michael Jordan er nok manden de fleste tænker på, når de tænker signatur sko. Han har sammen med Nike udviklet Air Jordan mærket, som vel nok er det største inden for basketball i dag. Kobe Bryant har natuligvis også sine egen sko, nemlig hos Nike. Kobe skoene er også meget populære blandt basketball fans verden over.

Når vi snakker udstyr, så bliver vi også nødt til at nævne Allen Iverson. Manden, der for alvor bragte headband og arm sleeve ind i ligaen. Iverson har om noget et personligt brand bygget op omkring ham og hans ikoniske udstyr, samt ’braids’ (hår). Iverson optrådte stort set altid med sit sleeve og som oftest også med sit headband, og det er i dag noget som alle kender ham for.

Du kan læse mere om NBA stjerner og deres præstationer i verdens bedste basketball liga på www.droppin-dimes.com. Her kommer der jævnligt nyheder om alt lige fra de enkelte kampe til trades, drafts, skandaler og meget mere.

Foto: Keith Allison (Flickr)

Jeg hedder Morten Ruus og er skribent på basketball websitet altombasketball.dk og kunst websitet kamillaruus.dk. Jeg er meget interesseret i sport, kunst og webdesign. Derudover er jeg far til 3 drenge og er med på sidelinjen, når min søn Johan spiller basketball i Allerød Basketball Klub.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*